Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut Corpului de Control să verifice la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) existenţa mijloacelor şi materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale şi starea de funcţionare a acestora, stocuri de material antiderapant şi combustibil), a situaţiei contractelor cu societăţi private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

La rândul său, Razvan Cuc a anunţat, sâmbătă, că va trimite Corpul de control al instituţiei la CNAIR, pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante.

"Am avut o analiză cu domnul Grindeanu (prim ministrul - n.r.) în urma opririi Codului portocaliu şi în permanenţă am ţinut legătura şi cu doamna ministru de Interne şi cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanţe între stocuri. Aici vorbim de sare şi de nisip. Explicaţiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânşii situaţia înainte de acest episod şi cum şi-au ajustat toate cantităţile de materiale", a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituţiei pe care o conduce, scrie agerpres.