Purtătorul de cuvânt al campaniei USL şi liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a declarat că Traian Băsescu este ultima rămăşiţă a regimului comunist şi că preşedintele României nu are proprietatea termenilor atunci când acuză USL de bolşevism, relateaza Antena 3.

"Am senzaţia că ieşirile lui Traian Băsescu seamănă tot mai mult cu nişte şuete într-o tavernă de port la un pahar de... cola, ca să nu zic altceva. Nu sunt de comentat. E clar că Traian Băsescu nu are proprietatea termenilor. Dacă a vrut să se refere la comunism, poate, îi aduc aminte lui Traian Băsescu că singurul comunist în viaţă într-o funcţie atât de importantă în Europa este chiar el. Este ultimul fost comunist membru al Partidului Comunist, parte a securităţii - că nu ajungea la Anvers altfel -, care ocupă o funcţie atât de importantă. (...) Traian Băsescu este o ultimă rămăşiţă a regimului comunist", a declarat Ivan într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al USL.

Acesta a mai susţinut că Alianţa România Dreaptă (ARD) nu este o altă construcţie politică, ci acelaşi PDL. El a argumentat această afirmaţie spunând că "Mihai Răzvan Ungureanu a fost prim-ministru din partea PDL".