1. Aceasta vila imensa, amplasata in cartierul select Bel Air, din Los Angeles, a fost scoasa la vanzare pentru 250 milioane de dolari. Un adevarat palat al secolului 21, imobilul dispune de o suprafata de 3500 metri patrati, oferind ocupantilor o platforma pentru aterizarea elicopterelor, o pista de bowling, o sala de cinema, 21 de bai, doua apartamente, vreo zece camere, un spa si o piscina de 25 de metri.

Proprietatea se vinde la pachet cu mobila (echivalentul a 10 milioane dolari), opere de arta contemporana si masini de colectie. La cateva "case" de vila se afla noua resedinta a cantaretilor americani Beyonce si Jay Z, cumparata in urma cu cateva luni pentru 90 de milioane de dolari. Bel Air ramane, prin urmare, unul dintre cele mai cautate "refugii" pentru locuitorii extrem de bogati ai planetei.

2. Este considerata cea mai scumpa locuinta din Australia. Ridicata in 1863, aceasta proprietate din Sydney a fost achizitionata de un miliardar australian de 37 de ani pentru cel putin 51 de milioane de euro, un record pentru piata imobiliara locala. Supranumita "Elaine", vila este situata in cartierul Point Piper.

Din 1891, ea a apartinut familiei Fairfax, cu numeroase afaceri, inclusiv in media. De-a lungul timpului, fostii proprietari nu au primit decat oferte ale unor dezvoltatori grabiti sa transforme totul intr-un complex imobiliar. Familia nu a acceptat asa ceva. Devenit miliardar dupa introducerea la bursa a societatii sale, noul locatar se poate bucura de un palat de aproape 7000 metri patrati, care dispune de sapte camere uriase, o sala de bal, precum si de un teren de tenis.

3. Un superb palat italian, situat nu departe de Milan. Proprietatea dateaza din secolul al 16-lea si poate fi achizitonata pentru 133 milioane de euro. Cu o suprafata de 3500 metri patrati, imobilul adaposteste 18 camere mari in stil baroc si dipune de o frumoasa capela. In schimb, nu exista echipamente, nici piscina, nici sali de sport. Pot fi insa admirate lucrari din marmura, tavane pictate si un parc absolut magnific.

4. Aflata la vreo 40 de kilometri de Londra, aceasta cladire construita in 1924 in stil neoclasiv s-a vandut in 2011 pentru 123 milioane de dolari, dupa sase ani de asteptare. Imobilul este amplasat pe un teren de 23 de hectare, acoperite, partial de paduri private. Vila, care acopera o suprafata mai mare decat cea ocupata de Buckingham Palace, dispune de 103 spatii de "cazare", dintre care 24 camere.

Mai sunt, de asemenea, cinci piscine, un garaj care poate adapost sase limuzine, si terenuri de tenis. Nu lipseste sala de cinema cu o capacitate de 50 de locuri. De mentionat ca 20.000 de metri pastrati sunt acoperiti cu marmora adusa direct din Italia.