Pentru a obtine un aspect neted, trebuie sa stii care sunt cauzele, dar si remediile pentru a preveni pielea uscata.

Vremea rece

Cand temperatura scade, nivelul de umiditate coboara iar aerul uscat are repercusiuni asupra pielii. Odata cu racirea vremii, apar semne ale pielii uscate, mancarimi, usturimi si un aspect inestetic. Pornirea termostatului nu ajuta, ba din contra, umiditatea scade si mai mult.

Un remediu rapid este sa-ti instalezi un umidificator in casa pentru a mentine aerul la o temperatura si o umiditate constanta. Iar inainte de a iesi afara pe timp de iarna, poti sa-ti creezi propria bariera, protejand partile cele mai sensibile – buze, fata, maini – cu esarfa si manusi.

Dusuri fierbinti

Aburii de la dus calmeaza si relaxeaza corpul, insa nu fac minuni pentru pielea ta. Te simti minunat sa stai intr-o cabina de dus foarte fierbinte, dar acest obicei iti poate usca uleiurile naturale din piele mai repede. Cu cat stai mai mult in dus, cu atat se usuca pielea.

Sfatul este sa reduci temperatura apei si sa faci dusuri cat mai scurte, atat cat este suficient pentru a evita uscarea pielii.

Sapun care nu hidrateaza

Nu folosi orice fel de sapun – nu sunt toate la fel de hidratante. Daca folosesti un sapun nepotrivit, bariera de umiditate naturala a pielii tale se va estompa.

Citeste articol integral: http://www.curademiere.ro/cauze-si-remedii-pentru-pielea-uscata/