Potrivit unui comunicat al Primăriei Sinaia, începând de sâmbătă, Cazinoul din Sinaia, una dintre cele mai reprezentative clădiri din staţiune, va fi deschis vizitatorilor. Conform sursei citate, turiştii vor putea vizita spaţiile din incinta clădirii contra cost, după cum urmează: pe palierul principal - Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul "Baronul de Marçay", Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara, Sala "Prinţul Dimitrie Ghica", iar pe palierul secundar, spaţiile din cadrul Galeriei Regale - "Carol I", "Ferdinand", "Regina Maria", "Ştefan Luchian" şi "Nicolae Grigorescu".

Punctul forte îl reprezintă, potrivit autorităţilor locale, cele peste 500 de lucrări de artă din pinacotecă şi din cadrul expoziţiilor cu caracter temporar deschise în incinta Cazinoului. Cazinoul va fi deschis vizitatorilor de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, tururile de vizitare, asistate de un ghid, fiind organizate în serii, la interval de 40 de minute.

Pentru un tur de vizitare complet un adult va plăti 15 lei, în timp ce biletul pentru copii, pensionari şi persoane cu dizabilităţi este de 10 lei. Turiştii au posibilitatea de a alege să viziteze doar Galeria Regală din incinta Cazinoului, iar pentru o vizită un adult va plăti 5 lei, iar pentru copii de până la 15 ani, pensionari şi persoane cu dizabilităţi preţul este de 3 lei.

Cazinoul din Sinaia este folosit ca centru de conferinţe, clădirea găzduind, de asemenea, vernisaje, expoziţii, lansări de carte şi spectacole de teatru. Anul acesta Cazinoul din Sinaia împlineşte o sută de ani de funcţionare.Cazinoul este situat în parcul "Dimitrie Ghica" şi a fost construit la iniţiativa lui Carol I. Construcţia a început în 1912 şi a fost terminată un an mai târziu. Cazinoul l-a avut ca prim acţionar pe baronul de Marcay, acţionar al cazinoului din Monte Carlo, după arhitectura căruia a fost construit şi cel din Sinaia