Potrivit şefului BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, procurorii DIICOT au emis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mandate de reţinere pe numele a nouă dintre cele 35 de persoane duse, vineri, la audieri, la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Hunedoara, scrie Mediafax in pagina electronica.

"Nouă persoane au fost reţinute pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic. În cursul zilei de sâmbătă, cei nouă vor fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sub aceleaşi învinuiri", a mai declarat Berbeceanu.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, audierile au durat peste 12 ore, iar printre persoanele pe numele cărora li s-au emis mandate de reţinere se numără preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, Tatiana Făgădar, care este şi consilier local şi face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, dar şi doi medici oncologi, între care şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara, Elisabeta Mezo.

Grefiera de la Tribunalul Hunedoara bănuită că ar fi anunţat aprobarea interceptărilor telefonice ale membrilor reţelei este cercetată în libertate, tot în libertate fiind cercetat şi soţul grefierei, fost şofer la Tribunalul Hunedoara.

Peste 30 de persoane - medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice - au fost duse, vineri, la audieri, în urma percheziţiilor care au avut în cazul eliberărilor de reţete false., în faţa anchetatorilor fiind prezentat şi liderul PC Hunedoara, Tatiana Făgădar, care este şi consilier local şi face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii. Ea a declarat la intrarea în sediul DIICOT Hunedoara că nu se consideră vinovată, la sediul DIICOT fiind adus şi soţul acesteia.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 - 2012, doi medici de la Spitalul Judeţean Hunedoara - Secţia Oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante, substanţe cu valori mari, pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi în tratament, au precizat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă."Reţetele au fost predate liderilor grupării şi depuse ulterior pentru decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii în municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasată astfel, în mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei", potrivit DIICOT.