Întrevederea a avut loc în marja Reuniunii ministeriale Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene, de la Santiago de Chile. 

Cei doi miniştri au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, evocând domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi europeană şi au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi consolidarea, în continuare, a cooperării economice şi comerciale româno-olandeze. 

În cadrul convorbirilor a fost confirmată realizarea vizitei şefului diplomaţiei române la Haga, în prima parte a lunii februarie 2013 şi includerea în programul vizitei a unei componente parlamentare. 

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat cu satisfacţie nivelul foarte bun al schimburilor comerciale bilaterale, Olanda ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România. 

Ministrul Titus Corlăţean a evocat dinamica foarte bună a schimburilor comerciale înregistrată în ultimii doi ani şi perspectivele de viitor cu privire la valorificarea importantului potenţial existent. 

De asemenea, cei doi demnitari au abordat şi teme de interes aflate pe agenda europeană.