In acelasi timp, rezultatul incurajator al testelor reprezintă un argument in plus pentru realizarea reţelei cuantice Beijing-Shanghai, in plina construcţie. Situat intre cele doua orase, Jinan va fi unul dintre centrele de distribuire a datelor informatice.

Reţelele de comunicaţii codificate cuantic (QKD) sunt mult mai sigure decât sistemele electronice, folosite la scară largă in prezent. Un canal clasic, precum telefonul ori cablul Internet, poate fi interceptat din exterior fără ca emiţătorul sau receptorul să perceapa acest lucru. În cazul unei reţele cuantice, datele transmise suferă modificări, punandu-i in alerta pe administratori. În plus, in cazul in care codurile criptografice sau parolele dintre utilizatori, utilizate in sistemele cuantice de comunicaţii, sunt accesate din exterior, emiţătorul şi receptorul îşi dau seama şi nu îl mai folosesc.

Sistemul Beijing-Shanghai ar urma să aibă cea mai lungă reţea cuantică terestră, de peste 2.000 de kilometri, fiind destinată companiilor financiare şi instituţiilor administrative regionale. Beijingul a înregistrat un alt succes în luna iunie, când un satelit cuantic - primul din lume - a reuşit să transmită un mesaj pe Terra printr-un canal de comunicaţii criptografiat cuantic.