Cercetatorii au stabilit ca semne ale prezentei unei vieti extraterestre pot fi observate la 234 de stele. Se pare ca extraterestrii trimit pamantenilor semnale cu ajutorul unor lasere deosebit de puternice. Si nu este vorba despre un semnal intermitent, ci despre aproximativ 200 de semnale concomitente. Dar oamenii nu le pot vedea cu ochiul liber.

Lumina laserului se pierde in stralucirea stelei de unde este trimis semnalul, explica oamenii de stiinta canadieni, care au inventat o modalitate de a urmari respectivele semnale. Radiatia laserului difera de cea a stelei, care cuprinde toate culorile accesibile ochiului. In plus, radiatia laserului este variabila, in impulsuri, cea a stelei - continua. 

Folosind metode matematice speciale, cercetatorii au identificat anomalii identice in spectrele a 234 de stele, ca si cum acolo ar fi functionat niste dispozitive laser. Toate astrele analizate aveau o stralucire ca a Soarelui.

In prezent, specialistii analizeaza posibilitatea trimiterii unor semnale de raspuns. Mai mult, ei spera sa descifreze semnalele civilizatiilor extraterestre, fiind convinsi ca ele contin informatii extrem de pretioase pentru oameni.