Pâinea este unul dintre produsele care în nici un caz nu ar trebui păstrata în frigider. Aerul rece nu va face decat s-o usuce mai repede. Cea mai bună opțiune pentru a pastra painea este la temperatura camerei, dar chiar și în aceste condiții nu mai mult de patru zile. Dacă painea este prea mare, o parte poate fi congelata, astfel evitandu-se aruncarea painii uscate sau mucegaite.

Usturoiul

Nici usturoiului nu-i place frigul. Nu este nevoie să-l păstrati în frigider, pentru acest lucru fiind bun orice loc uscat, cum ar fi pe un raft în cămară, dar nu mai mult de două luni. Singura cerință este ca aceasta camara sa aiba o ventilatie bună - va mentine usturoiul proaspăt mai mult timp.

Sosurile picante

Există un stereotip că toate sosurile se pastreaza cel mai bine la frigider. Dar, de fapt, cele mai multe dintre ele contin sare, oțet și zahăr - care sunt conservanți excelenti. Sosul picant poate fi tinut in dulap până la trei ani.

Cartofii

Temperaturile scăzute transforma amidonul din cartof in zahăr, fapt care schimba aroma acestuia. Cel mai bine este sa pastrati cartofii într-o pungă de hârtie în cămară. Evitati pungile de plastic, deoarece acestea nu lasa umezeala sa se evapore si cartofii se strica. De asemenea, rețineți că acestui produs nu-i plac temperaturile scăzute, chiar și 7 grade Celsius ar putea duce la consecințe dezastruoase.

Roșiile

Evitați depozitarea roșiilor în frigider, pentru că aerul rece le transforma în ceva necomestibil. Roșiile iubesc caldura, prin urmare, cu cat mai mult le tineti in frigider, cu atât mai tare acestea se strica. În ciuda faptului că mulți folosesc roșii refrigerate pentru gătit și în salate, aerul rece le face sa capete un gust ciudat. Cel mai bine este sa pastrati roșiile la temperatura camerei. De asemenea, ar fi bine ca acestea sa fie ferite de lumina directă a soarelui.

Ceapa

Ceapa este baza multor feluri de mâncare și cu siguranță aceasta nu trebuie tinuta în frigider. Cea mai potrivita metoda de depozitare este un sac din plasă sau material textil, care sa permita aerului sa circule. Ceapa se pastreaza cel mai bine într-un loc întunecat, deoarece expusa la lumina isi schimbă usor gustul. Si, apropos, nu uitați că ceapa uraste sa stea alături de cartof, acesta elimina gaze și umiditate care grabesc putrezirea cepei.

Cafeaua

Mulți cred că acest produs se pastreaza mai bine în frigider. Dar condensarea din frigider cu siguranta ca afecteaza gustul și calitatea cafelei. In afara de asta, cafeaua in sine are un miros foarte puternic, astfel încât este probabil că va schimba gustul si mirosul unor altor produse depozitate in frigider.