,,Locuinţele cu preţuri cuprinse între 30.000 de euro şi 80.000 de euro au fost printre cele mai numeroase din punct de vedere al tranzacţiilor efectuate. Pe segmentele medii de preţ, de peste 85.000 euro şi până la 150.000 euro, numărul ofertelor noi a fost, în acest an, foarte mic, iar gradul de absorbţie, precum şi oferta, este atenuată datorită unei lipse de finanţări facile pentru aceste nivele', a precizat Răzvan Cuc, citat de agerpres.

În ceea ce priveşte segmentul rezidenţial de lux, cu locuinţe de peste 150.000 de euro, acest an a adus o stabilitate, deoarece aceste apartamente se cumpără prin aport integral din partea cumpărătorilor sau prin cote de finanţare mai reduse şi, astfel, presiunea cumpărătorilor pe preţ este mai mare. În plus, cererea pe aceste segmente este mai mică faţă de ofertă.

'Preţul pe metrul pătrat, în Bucureşti, pentru un apartament vechi, este, în zonele din cartierele limitrofe sub 1.000 euro/mp, iar în cele centrale între 1.000 şi 1.500 euro/mp, chiar 2.000 euro/mp. În cazul unui apartament nou, preţul variază, de la 800/mp, în zonele periferice, la 3.000 euro/mp, în zonele centrale', au apreciat reprezentanţii companiei de real-estate.

Bucureştenii preferă să îşi cumpere apartamente în zonele unde au mijloace de transport în comun, şcoli, grădiniţe, mall-uri sau parcuri.