Cea mai mare parte a sumei va veni prin intermediul Ministerului rus al apararii care, dupa cum scrie cotidianul Vedomosti, citand responsabili de la Moscova, va deveni „principalul investitor” al Flotei.

Ce schimbari vor avea loc in cadrul acestei unitati a marinei militare ruse, strategice din toate punctele de vedere? Probabil, vor fi readuse la viata acele elemente componente ale flotei, care au fost lichidate in ultimele doua decenii din lipsa de bani si a refuzului partii ucrainene de a inlocui navele invechite cu altele noi, de a perfectiona parcul de avioane, infrastructura.

Astfel, in opinia analistului Dmitri Boltenkov, va fi reinfiintata, dupa 30 de ani,  o divizia de nave militare care sa primeasca in dotare noile ambarcatiuni de paza din proiectul 11356 (sunt cinci in constructie, primul, Admiral Grigorovich, fiind lansat la apa la Kaliningrad, la 14 martie anul curent).

De asemenea, va reapare in structura Flotei brigada de submarine, din varianta 636.3, si care vor stationa la Sevastopol. Evident, afirma expertul, citat de cotidianul Vedomosti, in Crimeea va fi desfasurata o noua brigada de trupe de artilerie si rachete, echipate cu cele mai noi realizari ale industriei de aparare a Rusiei.

In plus, va fi innoit parcul de avioane, alcatuit, in prezent, in special din aparate Su-24. In plus, va fi creata o unitate de elicoptere. Pentru apararea aeriana vor fi, dupa toate probabilitatile, dislocate sisteme de rachete S-300 sau S-400. In ceea ce priveste efectivul uman, el va ajunge, in urmatorii cativa ani, la aproape 40.000 de oameni, crede Boltenkov.