"Tochnosti" este creatia Institutului national pentru constructii de masini de mare precizie, dar la noua arma au lucrat si alte intreprinderi. "Tochnost" este, de fapt pusca T-500, dar intr-o varianta adaptata, prezentata in 2011 drept o arma universala de mare precizie pentru vanatoare, sport si trupe speciale. 

Producatorii se lauda ca T-500 este mai buna decat arma austriaca SSG 08 de la Steyr-Mannlicher AG, cumparata pentru lunistii serviciul sovietic de informatii GRU. T-500 intra, de asemenea, in dotarea trupelor "Alfa", ale FSB-ului, fostul KGB, fiind folosita inclusiv de lunestistii militari.

Pentru a deveni "Tochnost", T-500 a suferit aproximativ 200 de modificari. Noua arma a fost elaborata in doua variante - pentru ministerul apararii si FSO.

Pusca "Dragunov"

Prima pusca cu luneta destinata armatei sovietice a fost pusca "Dragunov", renumita SVD, care folosea cartusul 7,62 x 54 R.

In 2013, uzina "Ijmas", actuala "Kalashnikov" a prezentat propria varianta la SVD, pusca VS - 121. Arma se distinge, potrivit presei de specialistate din Rusia, printr-o mai buna ergonimie si un design mai modern. Dar din motive tehnice, proiectul s-a dovedit imposibil de realizat in practica.

Impotriva cainilor si a camerelor de luat vederi

La sfarsitul anilor 1990, acelaiasi intreprindere "Ijmas" a prezentat pustile SV-87 si MT-116M. Ca punct de plecare au fost utilizate modele sportive: "Record-CISM" si MT-116, folosite cu succes in intrecerile de tir pentru 100 si 300 de metri.