Autorul articolului precizeaza ca in corespondenta sparta de hackeri sunt dezvaluite strategii, prioritati si rapoarte privind alegerile europene sau problema refugiatilor. In plus, documentele demonstreaza ca Open Society a cheltuit milioane de dolari pe organizatii care sustin societatea palestiniana civila.

"In 3 august, pe contul de Twitter al DCLeaks a aparut urmatoarea postare: "Uitati-va la planurile Fundatiei Open Society de contracarare a politicii ruse si a valorilor traditionale". Era atasata si o lista cu solicitari in valoare totala de 500.000 de dolari pentru un program Open Society, creat pentru contracara influenta rusa asupra modecratiilor europene", se precizeaza in material.

Chapman subliniaza, de asemenea, ca "serviciile speciale americane suspecteaza o operatiune a hackerilor rusi, sponsorizati de Kremlin, aceiasi care au publicat 20.000 de email-uri ale Partidului democratic, in iunie anul curent".

"Initial, Fundatia lui Soros a fost a fost atacata in iunie, actiune adusa imediat la cunostinta FBI. In plus, a fost desfasurata o ancheta separata de o firma privata de protectie, care a explicat sa spargerea a fost limitata de sistemul intranet, folosit de personalul si partenerii organizatiei miliardarului american".