"Am folosit datele si informatiile oferite de numeroase observatii astronomice si care vizeaza peste 300.000 de stele. Folosind acest bagaj de cunostinte am incercat sa stabilit daca printre respectivele astre exista unele care au disparut brusc si fara nici un fel de explicatii", a relatatat Beatriz Villarroel.

Sub indrumarea omului de stiinta, un grup de cercetatori au analizat o cantitate uriasa de date astronomice si au reusit sa descopere ceva care seamana cu o stea disparuta. Totul indica faptul ca una dintre planete, aflata o perioada lunga de timp in raza de vizualizare a telescoapelor de pe Terra, a disparut, pur si simplu, intr-o zi.

"Singura explicatie a acestei epavorari din senin consta in interventia unei civilizatii extrem de dezvoltate, capabila sa distruga planete intregi", sustine cu convingere Villarroel.

Specialistii suedezi intentioneaza sa mearga mai departe si sa efectueze alte observatii, mult mai aprofundate si care vor fi realizate cu ajutorul celor mai puternice telescoape din lume.