Potrivit sursei citate, Statele Unite au amplasat sistemul THAAD de interceptare a rachetelor in partea de sud-est a Peninsulei coreene, pentru a-si proteja aliatii de amenintarea care vine dinspre China, prezentata drept "o axa a raului". In realitate, afirma ziarul mentionat, SUA isi intaresc supramatia morala.

Dar, atrage atentia People's daily, faptul ca THAAD acopera toate bazele militare americane din regiune, dar lasa fara aparare Seulul si orasele invecinate, ai caror locuitori reprezinta aproape o jumatate din populatia Coreei de Sud, demasca planurile reale ale Casei Albe.

Inainte de toate, instalarea sistemlor THAAD pe teritoriul sud-coreean constituie un pas important care "vindeca", oarecum, "calcaiul lui Ahile" din sistemul american de aparare aeriana din regiunea Asia-Pacific.

Cu ajutorul radarului in diapazon X, care poate monitoriza un perimetru de peste 1800 de kilometri de la Peninsula, adica jumatate din teritoriul Chinei si zona de sud a Orientului Indepartat al Rusiei, SUA si-au sporit, practic, nivelul de precizie al operatiunilor de supraveghere.

In plus, acelasi radar poate strange informatii referitoare la rachetele strategice ale Chinei si Rusiei inregistrand toate lansarile experimentale., subliniaza People's daily.