Rusia mizeaza pe dezvoltarea de noi tipuri de arme nucleare si pe programe inovatice in domeniul armelor clasice, estimeaza editorialistul publicatiei National Interest, Dave Majumdar, cu referire la ultimele analize elaborate de S. Rajaratnam School of International Studies, din Singapore.

In opinia expertului, cu arsenalul sau nuclear reinnoit, Rusia va fi in masura sa incetineasca, daca nu chiar sa stopeze, eforturile de creare a unor nou tehnologii militare de catre Statele Unite, tarile NATO, chiar si de catre China.

Argumentandu-si concluzia, autorul articolului din National Interest, afirma ca, in fata dezvoltarii sistemului american antiracheta, Moscova vine cu noile rachete balistice Iars, submarine din clasa Borei si rachete apa-sol Bulava. In plus, armata rusa pune la punct rachetele balistice intercontinentale Sarmat si noile sistem de rachete mobile Rubej.

In acelasi timp, Rusia isi perfectioneaza sistemul de rachete feroviare, lucrand la realizarea unor proiective hipersonice, modernizandu-si, totodata, bombardierul sau greu Tu-160.