Bill Gates, fondatorul Microsoft.

"Citesc cam o ora inainte de culcare. Este modul meu de a ma pregati pentru somn", spune Bill Gates, care prefera cartile bine scrise, indifertent de tema abordata, de la santate si clima, la politica. Gates se considera un cititor rapid.

Sheryl Sandberg, Facebook

Sheryl Sandberg, directorul general al Facebook, simte cu precizie momentul cand trebuie sa "se deconecteze". O operatiune teribil de neplacuta si "dureroasa", pentru ca ea presupune inchiderea telefonului mobil. "Verificarea postei electronice este primul lucru pe care-l fac dimineata si ultimul pe care-l fac seara, inainte de culcare", recunoaste Sheryl.

Keval Desai, fost director la Google, in prezent partener al fondului InterWestPartners

Keval recunoaste ca nu-i place somnul. Asa s-a obisnuit sa doarma putin. Isi alege pentru seara un proiect si nu se baga in pat pana nu-l termina. "In timpul zilei am foarte multe intalniri cu diferiti intreprinzatori si oameni de afaceri, astfel ca singurul moment pe care-l pot dedica in intregimii muncii, fara sa-mi distraga nimic atentia este seara, cand toata familia doarme deja", dezvaluie Keval.

Joel Gascoigne, CEO Buffer

Seara de seara, Joel Gascoigne se plimba timp de 20 de minute, pentru a se desprinde total de munca inainte de a stinge veioza din dormitor. "Este clipa mea de liniste, cand pot trece in revista activitatea de peste zi, cand ma pot gandi calm la ce mai am de facut. Asa ma rup de treburile de serviciu si ating un grad ridicat de oboseala", explica Gascoigne.

Arianna Huffington, fondatoarea publicatiei online The Huffington Post

In primul rand, Arianna nu are in dormitor nici telefon mobil, nici laptop, nici un alt aparat electronic. Toate raman in birou sau orice alta incapere a locuintei. In schimb, adora sa parcurga cateva pagini dintr-o carte buna, "o carte adevarata".