Prin urmare, incepând cu ianuarie 2015, Guvernul Chinei va renunţa la 42 de comisioane administrative şi 12 taxe de înregistrare a afacerilor, pentru a reduce povara fiscala care apasa asupra companiilor mici.

Concret, afacerile care afiseaza vânzări lunare sub 30.000 de yuani vor fi exceptate de la plata a cinci taxe suplimentare în următorii trei ani, iar autorităţile vor lua măsuri pentru o reformare a preţurilor în vederea promovării concurenţei în sectorul energiei, transporturilor şi mediului.

Pe fondul declinului afisat de piata imobiliara, tendinta care a antrenat o scadere a investiiilor si a productiei industriale, ritmul de creştere al PIB-ului Chinei în trimestrul trei din 2014 a fost cel mai slab de la criza financiară globală din 2008/2009

Aceasta incetinire a amplificat aşteptările că Beijingul va anunţa noi măsuri de stimulare, unii analisti estimand chiar o reducere a ratei dobanzii de catre Banca Centrală a Chinei.

Chiar dacă un ritm de creştere de peste 7% ar fi invidiat de majoritatea statelor, China are nevoie de un avans de cel puţin 7,2% pentru a crea aproximativ zece milioane de locuri de muncă anual pentru imensa sa populaţie.