In opinia Wall Street Journal, aceasta manevra constitutie un semnal ingrijorator, dand de inteles ca Soros, supranumit si "asasinul Banii Angliei", intentioneaza sa-si reia speculatiile pe burse si jocurile de risc, mizand pe o scadere in anumite segmente ale economiei lumii.

WSJ aminteste ca Soros, in varsta de 85 de ani, s-a retras, in ultimii ani, din afaceri, ocupandu-se mai mult de actiuni de binefacere. In martie, ziarul The New York Times anunta ca, impreuna cu un grup oameni de afaceri, Soros a decis sa cheltuiasca 15 milioane de dolari pentru sustinerea pretendentilor la presedintia Statelor Unite din partea Partidului democrat. Ulterior, s-a aflat ca era vorba concret de fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Fostul partener de afaceri al lui Soros, presedintele Rogers Holdings, Jim Rogers, estima, intr-un recent interviu acordat Bloomberg, ca in cursul anului viitor, economia SUA va reintra in recesiune. "De la ultima recesiune au trecut 7-8 ani si, de regula, recesiunea se repeta la fiecare patru sau sapte ani, indiferent de cuaze, care oricum exista intotdeauna", a spus Rogers.

"Nu este obligatoriu sa se repete la patru-sapte ani, dar uitati-va la datoria SUA. Este absolut inspaimantatoare", a adaugat omul de afaceri.