Documentul de peste 2.300 de pagini dezvăluie în mod detaliat locaţia, numărul de inventar, greutatea şi puritatea fiecărui lingou din cele 3.384 de tone de aur care formează rezerva sa, în valoare de aproximativ 107 miliarde de euro. Bundesbank intenstioneaza să revizuiască anual această listă.

Conform datelor publicate, 35% din aurul Bundesbank erau stocat, la sfarsitul lui 2014, în depozitele de la Frankfurt, 43% in cele de la New York, 13% la Londra şi 9% la Paris. Rezervele de aur ale Germaniei ocupa locul doi mondial, dupa SUA.

Bundesbank vrea ca până în 2020 mai mult de jumătate din rezervele sale de metal galben să fie stocate în Germania, astfel că vor fi repatriate 300 de tone din aurul depozitat la New York şi toata cantitatea aflata la Paris şi Londra. In 2015 au fost aduse in tara aproximativ 120 de tone de aur.

Publicarea acestei liste vine în urma criticilor potrivit cărora Bundesbank nu este transparentă cu privire la rezervele sale de aur. 'Au existat numeroase teorii ale conspiraţiei potrivit cărora aurul nu este acolo unde spune Bundesbank', a declarat Guntram Wolff, care conduce centrul de reflexie Bruegel. 'Încrederea în Bundesbank a avut de suferit', a spus la rândul său Peter Boehringer, care a demarat o campanie vizând repatrierea rezervelor de aur ale Germaniei.