Locul secund a fost ocupat de Lexus LS, urmat de reprezentativul crossover Mercedes clasa R. Urmatoarele doua pozitii au revenit automobilelor Mazda CX7 si Toyota Forester, la egalitate cu Lada Priora.

Actualul top difera total de cel din 2011, cand primele cinci locuri au fost ocupate, in ordine, de Mazda CX9, Honda Accord, Infiniti FX, Subaru Forester si Mercedes S. „Este evident ca masinile se fura la comanda, in functie de interesele firmelor care comercializeaza, ilegal, piese de schimb. Odta cu aparitia noilor modele Toyota Highlander si Lada Priori a crescut si cererea pentru componente”, explica expertii societatii de asigurari Alians, autorii clasamentului.

Explicatie valabila pentru Moscova, pentru ca la Sankt-Petersburg, capitala de nord a Rusiei, tabloul arata cu totul altfel. Astfel, in topul preferintelor hotilor de masini din orasul de pe Neva, supranumit si Venetia Rusiei, pe primul loc s-a pozitionat Mazda CX7, urmata de Mazda 3, Chevrolet Lacceti, Ford C-max si Infiniti FX.