Clasamentul 100 Best Companies to Work For este publicat de Fortune din 1998. Pentru a identifica cei mai buni angajatori, revista Fortune împreună cu Institutul Great Place to Work desfășoară anchete în rândul angajaților companiilor (cel puțin o mie de oameni). În studiul din 2014 au participat 257 de companii si mai mult de 252.000 de angajați ai acestora.

Ca și în ultimii doi ani, topul Fortune este condus de corporația Google. Revista a remarcat faptul că anul trecut prețul acțiunilor companiei a depășit o mie de dolari, ceea ce înseamnă ca averea multor angajați Google a crescut semnificativ. La Google este încurajata nu numai dorința angajaților de a cheltui banii pe titluri de valoare, dar, de asemenea, si pe caritate. De exemplu, o parte din "Googleri", în 2013, au participat la proiecte de caritate în Ghana și India - proiectele curente din cadrul companiei fiind amânate pentru o scurtă perioadă de timp.

Dar Google nu a fost totdeauna pe primul loc. În 2009, ca urmare a crizei economice globale, Google (societatea a trebuit să suspende angajarea de personal, sa renunte la freelanceri și sa închida mai multe centre de dezvoltare) a căzut pe locul patru, cedand primul loc furnizorului de software NetApp. În 2012, Google a recâștigat prima poziție, în același timp, primind titlul de onoare "Regele bonusurilor."

Dar diversele beneficii și bonusuri pentru "Googleri " nu sunt o noutate. În 2012, compania a introdus printre primele din lume "bonusul de moarte", care ofera soțului supraviețuitor timp de 10 ani jumătate din salariul celui decedat. "Beneficiile Afterlife" sunt foarte populare în Statele Unite: de exemplu ceva asemănător exista în EY (cunoscuta anterior ca Ernst & Young). În cazul în care un angajat EY moare, în termen de 48 de ore de la primirea notificării compania va plăti familiei sale 50.000 de dolari sau o sumă echivalentă cu patru salarii a decedatului (se alege varianta mai mare).

În incercarea de a atrage de pe piața forței de muncă pe cei mai buni, Google are si alte cheltuieli - teren de sport pentru angajați, plăți suplimentare și de îngrijire pentru copii, mese gratuite la birou și chiar cadouri regulate pentru manageri. Alte companii din topul Fortune, cu bugete mai mici, încearcă să-i stimuleze pe angajati oferind servicii medicale gratuite pentru salariati si familiile acestora (ex. SAS). Personalul firmei de pe locul 3, Boston Consulting Group, printre alte beneficii poate obține un împrumut de până la o sută de mii de dolari atunci când cumpără o casă.

Salariul (mai precis, dimensiunea sa) este de multe ori argumentul suprem pentru alegerea unui job. Fortune a publciat lista scurta, separat, cu top 10 companii care platesc cele mai mari salarii. Pe primul loc se afla compania WellStar Health System, cu un salariu mediu anual de aproape 254 de mii de dolari.  Locul al doilea este ocupat de Bingham McCutchen, unde salariul mediu este de 222.000 de dolari, in plus angajatii au liber de ziua lor de nastere. Pe locul al treilea printre cele mai generoase firme se afla biroul de avocatură: Cooley - 216.000 de dolari pe an.