Compania aeriană din Emiratele Arabe Unite are ambitii mari si doreste statutul de lider pe segmentul clasei business. In acest sens, Etihad, care este de patru ori mai mică decât vecina sa din Dubai, Emirates, a prezentat cabina ultraluxoasă „Residence”, care va fi amenajată exclusiv în avioanele A 380, care-i vor fi livrate incepand cu luna decembrie.

Ce este aceasta cabina? Un mic apartament, alcatuit dintr-un salon, o sală de baie cu duş, un dormitor cu pat pentru una sau două persoane şi deservit de propriul său majordom. „Va fi ceva similar ceea ce există în avioanele private sau pe iahturi”, a explicat James Hogan, PDG al Etihad. Şi aparatele de zbor către New York şi Sydney vor fi dotate cu astfel de apartamente.

Compania va imbunatati, de asemenea, standardul de confort al cabinelor sale de clasa întâi şi business. În cazul aparatelor A 380, compania va considera „apartament” cele nouă cabine de clasa întâi, fiecare având 3,6 m2. „Apartamentul” va dispune de un fotoliu, un minibar cu răcire, duş şi o canapea de piele, care se transformă în pat dacă pasagerul vrea să doarmă.

Puţini îşi vor permite o călătorie dus-întors de 50.000 dolari într-o cabină ca cea prezentată de compania din Abu Dhabi, însă bătălia pe piaţa de marketing se câştigă şi datorită unor astfel de inovaţii. Etihad a dat dovadă de imaginaţie când a creat această cabină „Residence”, amenajată în partea din faţă a avionului A 380, pe punea superioară, acolo unde nicio companie nu a reuşit să folosească spaţiul liber unde „nu se pot instala scaune”, a completat directorul comercial al companiei du Abu Dhabi, Peter Baumgartner.