La ultima adunare anuala a actionarilor Berkshire Hathaway, Warren Buffett, numarul doi mondial in clasamentul Forbes, cu o avere de 73,4 miliarde de dolari, a declarat ca a pierdut ocazia de a cumpara Amazon. Intrebat de ce nu a investit in compania fondata de Bezos, omul de afaceri a raspuns: "Prostie!".

"Nu e usor sa cumperi ceva care se vinde cu un pret de 10 ori mai mare decat valoarea reala", a continuat Buffett, subliniind ca observatia este valabila si pentru Alphabet. In acelasi timp, miliardarul a recunoscut ca a fost impresionat de Jeff Bzos inca din primele etape de dezvoltare a Amazon, dar ca nu si-a imaginat ca aceasta companie va lua o astfel de amploare.

"Bezos a zguduit nu numai lumea comertului cu amantul, dar si industria IT. Sunt idei puternice, cu un potential urias, iar el le-a pus in practica, le-a realizat", a adaugat patronul Berkshire Hathaway.

Investitorul-miliardar, proprietarul Dallas Mavericks, Mark Cuban (locul 154 in clasamentul Forbes, cu 3,4 miliarde dolari), este de parere ca Amazon este ceva mai mult decat o campanie de retail. In opinia lui, compania lui Bezos este un "start-up unic", actiunile lui continuand sa fie subapreciate.

"Cand Amazon anunta deschiderea unor magazine alimentare, asta nu inseamna ca vrea sa vanda asemenea produse in magazine. La fel cnd e vorba de librarii. Cei de la Amazon procedeaza astfel din dorinta de a afla ce ne trebuie noua, consumatorilor, si cand ne trebuie, inainte ca noi sa ne dam seama ca avem nevoie de acele lucruri, care ne vor fi livrate la usa locuintei. Cei de la Amazon nu numai ca au aruncat in aer comertul cu amanuntul, sunt in stare sa dea totul peste cap", a apreciat omul de afaceri.

Poate cel mai mare evantaj al Amazon rezida in eficienta deosebita a companiei, crede investitorul Stanley Freeman Druckenmiller, prezent in topul Forbes pe pozitia 348, cu 4,7 miliarde de dolari. Potrivit spuselor sale, in conditiile in care alte retele comerciale reusesc sa obtina un dolar profit pentru fiecare dolar cheltuit, in cazul Amazon, este vorba de patru dolaripentru fiecare dolar investit.

"Imi place Amazon, pentru ca investeste in propriul ei viitor", a adaugat Druckenmiller, precizand ca Bezos este, in opinia lui, un fel de "monopolist in serie".