Kommersant citeaza mai multe surse apropiate acestui proiect, a carui prima etapa se va consuma in noiembrie, cand actualul locatar de la Kremlin, Vladimir Putin, ar trebui sa confirme participarea la scrutinul din 2018. "Lucrurile nu pot fi taraganate pena in decembrie, pentru ca ar parea ciudat", a spus unul dintre interlocutorii cotidianului citat.

Acordul poate veni ca raspuns la dorinta cetatenilor, evenimentul putand fi incorporat in ansamblul ceremoniilor prevazute pentru Ziua memoriei victimelor represiunilor politice, marcata anual in 30 noiembrie. Sau cu prilejul forumului "Comunitate", convocat, de regula, in primele zile ale lunii noiembrie. Or de Ziua unitatii populare (4 noiembrie).

Data alegerilor prezidentiale poate fi mutata in ziua semnarii Tratatului de aderare a Crimeei - 18 martie, precizeaza Kommersant.

In ceea ce priveste a doua etapa a strategiei electorale a Kremlinului, aceasta are in vedere aspectul juridic al procesului de inregistrare a candidaturii, cu strangerea de semnaturi necesare si depunerea dosarului la Biroul electoral central.