'Luni, premierul Victor Ponta va anunța un pachet de măsuri pentru domeniul energetic. În ultimele zile am lucrat împreună cu prim-ministrul, care s-a ocupat personal, cu consilieri ai premierului, cu echipa mea de la Departamentul pentru Energie, cu domnul ministru Niță (ministrul Economiei Constantin Niță n.r), cu Consiliul Concurenței, cu echipa de la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei n.r) pentru a propune o serie de soluții care să ajute marii consumatori și să ajute populația. Sunt măsuri care vor acoperi și sectorul de energie electrică și pe cel de gaze naturale', a anunțat Nicolescu.

El a punctat că aceste măsuri nu contravin statutului României de stat membru al UE. Nicolescu nu a vrut să dea exemple, spunând că premierul va fi cel care va anunța luni aceste măsuri. 'Trebuie să fim corecți cu noi: încă avem unul dintre cele mai mici prețuri la gaze din UE pentru industrie. Pe de altă parte, un obiectiv al Guvernului este salvarea locurilor de muncă și păstrarea industriei', a completat ministrul.

El le-a cerut celor din industrie să continue afacerile și să păstreze stabilitatea, mai ales în condițiile conflictului dintre Rusia și Ucraina.

'Sper ca pachetul care va fi anunțat luni să răspundă nevoilor industriei. Noi vom lucra la implementarea măsurilor care vor fi anunțate. Dar îi rog pe reprezentanții industriei, pornind și de la contextul în care ne aflăm, cu evenimentele din partea estică a României... Dumnealor li se va răspunde luni cu tot ceea ce poate să facă statul român în acest moment. Rugămintea este să se concentreze pe ceea ce au de făcut, să facă business, să păstreze locurile de muncă, să facă profit, să plătească taxe', a arătat el.

'Orice studiu de propagandă sau orice acțiune în aceste zile, care ar induce ideea de instabilitate, în condițiile în care statul va face luni tot ceea ce poate să facă în acest moment, va fi considerat un act neprietenos la adresa statului român. Și instituțiile statului român vor răspunde într-o astfel de situație. Trebuie să avem stabilitate, să fim conștienți că în vecinătatea noastră se întâmple lucruri grave', a mai spus Nicolescu.

El a menționat totuși că, în acest pachet, ar putea fi inclus un nou concept de promovare a energiei regenerabile. Totodată, Nicolescu a mai arătat că săptămâna viitoare va lansa în dezbatere o propunere de eliminare a taxei de cogenerare pentru exportul de energie.