In afara de vestitele muzee si atractii turistice, Londra are foarte multe de oferit turistilor. Vizitele la National History Museum si National Gallery se pot continua la Alexander Fleming Laboratory sau la Wimbledon Lawn Tennis Museum, exista cate ceva pentru fiecare preferinta. De asemenea, exista expozitii si evenimente speciale care au loc pana la sfarsitul anului si care merita vazute.

Museum of London gazduieste o expozitie speciala care va tine pana in luna aprilie si care se concentreaza asupra celui mai faimos detectiv din Anglia, Sherlock Holmes. Exponatele includ videoclipuri, filme si seriale TV, un portret din secolul al 19-lea al autorului Sir Arthur Conan Doyle, manuscrise Holmes originale, scrisori si un interviu televizat. Picturi detaliate, desene, ilustratii si fotografii se concentreaza pe faimoasele strazi si repere portretizate in cartile lui Conan Doyle.

Pentru pasionatii de fashion, Victoria and Albert Museum expune pana pe 4 ianuarie o retrospectiva a lui Horst P. Horst (1906-1999), unul dintre cei mai importanti fotografi ai secolului 20. Horst a lucrat in principal din Paris si New York, iar in calitatea de maestru al luminii, compozitiei si iluziei, Horst a invocat o lume de rafinament senzual in timpul carierei sale de 60 de ani.

Imaginile sale au aparut pe paginile Vogue, Conde Nast si alte reviste de top. Expozitia cuprinde, de asemenea, portrete ale celebritatilor de la Hollywood, cum ar fi cele cu Bette Davis, Marlene Dietrich si Rita Hayworth, precum si colaborarile sale suprarealiste cu Salvador Dali. In timp ce esti la V&A, asigura-te ca vizitezi si galeria de moda a muzeului.

Articol integral la: http://www.marcadelux.ro/cultura-si-shopping-de-sarbatori-londra/