Astfel, in 29 decembrie 2007, in orasul Habarovsk a disparut, peste noapte, un pot de 200 de tone. Constructia metalica avea o lungime de 11,5 metri si trecea pe deasupra unor conducte cu diametrul de 50 de centimetri. Se presupune ca hotii au demontat podul, pe care l-au vandut apoi la fier vechi.

In martie 1966, Marea Britanie se pregatea pentru campionatul mondial de fotbal, iar Cupa, realizata din aur masiv si evaluata la 30.000 de lire sterline, a putut fi admirata de iubitorii sportului cu balonul rotund la o galerie de arta din centrul Londrei. Dar a disparut. Nici pana azi nu se stie de cine. Oricum, prestigiosul trofeu a fost gasit de un caine vagabond.

Detinatorii titlului mondial de la acea data, brazilierii, au declarat ca astfel de ciudatenii nu s-ar intampla niciodata in tara lor, unde si infractorii respecta fotbalul. Dar in 1983 Cupa mondiala a fost furata din nou, de data aceasta chiar in Brazilia. Nu a mai fost gasita.

In 2012, hotii au incercat sa scoata din zona interzisa din juru centralei nucleare Cernobil, din Ucraina, 300 de kilograme de metal iradiat. Raufacatorii au fost insa prinsi la timp de organele de ordine.

Cu un an inainte, fusesera arestati trei lucratori ai centralei, unde in 1986 a explodat unul dintre reactoare, pentru ca furasera niste elemente metalice care urmau sa fie folosite pentru noul sarcofag care va acoperi locul accidentului

In februarie 1983, mai multi infractori au reusit sa patrunda in gradurile fermei Ballymany Stud, din Irlanda, de unde l-au furat pe Shargar, cel mai cunoscut si scump cal de curse din lume. Castigator a numeroase trofee si curse, Shergar a adus proprietarilor aproape 14,3 milioane de dolari. Shergar a fost cautat cateva saptamani, politia recurgand inclusiv la serviciile unor clarvazatori. Dar in zadar!