Folosind metoda rezonantei magnetice (RM), neurofiziologii au "harta a iubirii". In acest scop, ei au invitat 100 de voluntari - studenti si studente dintr-o universitate chineza.

Tinerii au fost impartiti in trei grupe: prima i-a reunit pe toti cei care, la momentul respectiv, erau indragostiti, a doua a fost formata din cei care abia se despartisera de partener sau partenera. Pentru ultima au fost selectionati cei care nu mai avusesera de ceva timp o relatie amoroasa.

Participantii la experiment au fost invitati sa nu se gandeasca nimic, astfel incat creierul lor sa fie scanat in stare linistita. Rezultatele au aratat ca tinerii din prima grupa au prezentat o activitate a creierului mult mai intensa, in special a zonelor care raspund de motivatie, emotii si sentimente.

In plus, s-a constatat ca respectivele zone ale creierului sunt mai active numai cat dureaza povestea de dragoste a subiectilor analizati. O data relatia incheiata, creierul revine la normal.

Potrivit oamenilor de stiinta, este pentru prima data cand a fost demonstrata influenta iubirii asupra arhitecturii de functionare a creierului uman.