In Marea Britanie sunt tot mai muti vegetarieni. Potrivit datelor statistice, numai in ultimul an consumul 29% dintre britanici si-au redus considerabil consumul de carne, iar alte 9% dintre locuitorii tarii se gandesc serios sa renunte total la orice produse din carne.

Pe acest fundal, dietologii britanici au decis sa stabileasca partile pozitive si negative ale unui astfel de decizii. Astfel, s-a constatat ca participantii la experiment care au exclus din meniu carnea au pierdut in greutate.

Slabitul nu este insa singurul plus al vegetarianismului. In cazul oamenilor care renunta total la carne, se inregistreaza o modificare a continutului de bacterii in intestin. Microflora vegetarienilor este mai bine adaptata la lupta impotriva virusilor.

In plus, vegetarienii sunt mai putin expusi la afectiuni cardio-vasculare si cancerigene.

Dar, in pofida acestor plusuri evidente, renuntarea la carne are si urmari negative. Spre exemplu, in organismul vegetarienilor poate aparea un deficit de vitamine. De aceea, dietologii recomanda un meniu echilibrat, care sa includa si carne.