Din caise uscate se poate prepara un ceai. Simplu: doi linguri de fructe taiate marunt introduse intr-o cana cu apa clocotita.

Nu se fierbe. Se lasa la infuzat, sub capat aproape doua ore. Se vea insa cald, de trei ori pe zi, inainte de masa.

Si la ce este buna aceasta bautura? Este un leac pentru stomac si ficat, pe care le curata, fara a le deteriora.

De altfel, nutritionistii recomanda un consum regulat al caiselor uscate, fructe care ajuta la hranirea organismului, reglarea metabolismului si la prevenirea bolilor de inima.

In plus, caisele uscate sunt un intaritor al imunitatii, combat cancerul la plamani, ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase.

Caisele uscate pot fi adaugatae in salate de fructe sau legume, pot fi servite cu alte ingrediente care contin proteine sau grasimi bune, precum iaurtul sau smantana.

Merg, de asemenea, foarte bine cu pestele.

ATENTIE insa: caisele uscate sunt contraindicate persoanelor care sufera de hipotiroidie, de gastrita hipeacida, diabet zaharat sau hepatita.