"Statele Unite isi alegeau liderii pe baza preferintelor, a unei ideologii absolut opusa directiei in care a evoluat, in ulitmul timp, civilizatia occidentala", este de parere expertul rus, citat de RIA Novosti. In opinia lui, "victoria lui Hillary ar fi fost o catastrofa pentru SUA, pentru ca ar fi demonstrat ca sistemul politic american nu este capabil sa reactioneze la provocari".

Leontiev crede, de asemenea, ca sistemul politic american i se va impotriva lui Trump. "Sistemul va incerca s-al elimine pe Trump prin orice mijloace. Si nici nu conteaza daca vor reusi sau nu. Analistii spunea ca, daca va castiga alegerile, intr-un an si jumatate chiar republicanii il vor manca cu fulgi cu tot", a adaugat el.

Pe de alta parte, Consiliului economic al presedintiei ruse, Aleksei Kudrin, a apreciat ca rezultatul alegerilor din SUA a aratat ca actuala evolutie a proceselor globale nu este pe placul multora. "Victoria lui Trump este, de fapt, o continuare a Brexit-ului. Dar in pofida declaratiilor din campanie a republicanului, el depinde de sistem. Iar acest sistem ii va intentiile considerate mai originale", a spus Kudrin. 

Comentand, la randul lui, ceea ce s-a intamplat in SUA in noaptea de marti spre miercuri, consilierul liderului de la Kremlin, Serghei Glaziev, a estimat ca "americanii au avut de ales intre un razboi mondial si sansa unei lumi pluripolare. Clinton a fost simbolul razboiului mondial, Trump are sansa de a schimba aceasta situatie. Relansarea in relatiile cu Rusia este inevitabila", considera oficialul rus.

Presedintele Vladimir Putin a fost printre putinii lideri ai lumii care s-au grabit sa-l felicite pe Donald Trump cu victoria sa in alegerile din SUA. Anterior, un fost ambasador al SUA la Moscova, Michael McFaul, l-a acuzat pe locatarul de la Kremlin de succesul republicanilor. "Daca Putin nu s-ar fi amestecat in alegerile americane, Trump nu ar fi invins", a lansat McFaul.