'Sectorul bancar se găseşte cu un pas mai aproape de revigorarea intermedierii. Sectorul bancar a făcut faţă cu bine incertitudinilor legate de Grecia din vara acestui an şi continuă să menţină rezerve suficiente de capital şi de lichidităţi. Pe măsură ce bilanţurile s-au consolidat şi redresarea economică a căpătat teren, creditarea sectorului privat a început să dea semne de revenire incipientă. În acelaşi timp, menţinerea unor rezerve puternice va fi esenţială pentru ca băncile să poată gestiona riscurile legale considerabile', se menţionează în document.

Pe de altă parte, reprezentanţii FMI remarcă întârzierea adoptării legislaţiei în ceea ce priveşte falimentul băncilor, garantarea depozitelor şi supravegherea macroprudenţială. 'Urgentarea adoptării atât de întârziatei legislaţii din sectorul financiar, referitoare la închiderea băncilor, la garantarea depozitelor, supravegherea macroprudenţială şi la obligaţiunile garantate, va contribui la întărirea cadrului legal actual şi la alinierea acestuia la bunele practici internaţionale', se mai arată în comunicatul citat.

În ceea ce priveşte modernizarea regimului insolvenţei în România, procesul avansează, iar misiunea a recomandat consolidarea proiectului de legislaţie secundară pentru a se asigura implementarea eficientă a cadrului legal privind insolvenţa personală, se mai arată în comunicatul FMI.

O misiune a FMI a efectuat o vizită la Bucureşti în perioada 13 - 21 octombrie, pentru a discuta evoluţiile economice recente şi planurile bugetare pentru anul 2016, precizeaza agerpres.