"Daca in primul mandat aveam semne de intrebare cu privire la vointa justitiei de a functiona, in cel de-al doilea nu am mai avut motive sa cred ca cea mai mare parte a justitiei nu ar functiona. Am plecat de la premisa ca, decat un om pe care l-am respectat si il respect, l-am admirat si il admir, il cunosc mai bine sau mai putin, intre un astfel de om si a respecta un judecator am preferat sa respect judecatorul, pe care nici macar nu il cunosc", a spus Basescu la Palatul Cotroceni.

Presedintele a emis suspiciuni in legatura cu campaniile de gratiere. "Nu cumva a platit cineva banii pentru a se face astfel de campanii, pentru Gigi Becali, pentru Gica Popescu", s-a intrebat retoric Traian Basescu.

"Mi se pare o campanie foarte puternica si nejustificata", in care nu conteaza daca un post de televiziune sau altul strang 50.000 de semnaturi sau 5 milioane".

Basescu a explicat ca presedintele unei tari poate face foarte mult rau justitiei, prin abuzul de gratiere, si de aceea "am fost extrem de retinut si in primul mandat, iar in al doilea mandat am eliminat functia gratierii", a adaugat seful statului.