Nu transpirația miroase urât. De fapt, este aproape inodoră, scrie 7sur7.be. Mirosul provine de la bacteriile prezente în transpirație. Deodorantul este anti-bacterian, eliminând astfel mirosul chiar înainte să se simtă.

Cu timpul, o persoană poate deveni imună la anti-perspirant. Corpul se adaptează la deodorante, găsind un mijloc — nu se știe care — să se imunizeze împotriva eficienței acestora. Așa încât deodorantul trebuie schimbat periodic.

Distincția între deodorante pentru femei și pentru bărbați este doar o chestiune de marketing. De fapt, același ingredient activ este prezent în aceeași proporție în deodorantele destinate celor două sexe. Sunt diferite doar ambalajul și parfumul.

Nu toți au nevoie de deodorant. Majoritatea oamenilor miros mai puțin urât decât cred, iar unii nu miros chiar deloc. Cine poate renunța la deodorant zece zile, poate afla care îi este adevăratul miros corporal.

Nimeni, nici chiar producătorii de deodorante, nu știu de la ce provin petele galbene de la subraț. Principala teorie este că deodorantele reacționează cu transpirația.