De asemenea, una din modificările cele mai notabile va fi absenţa, pentru prima dată, a prizei (-jack-) de 3,5 milimetri care în mod normal permite conectarea căştilor. "Noile iPhone nu vor genera acelaşi interes în rândul consumatorilor ca şi precedentele iPhone, chiar dacă cererea iniţială va fi una solidă", susţine Karissa Chua, analist la Euromonitor.

Lansarea noului iPhone este cu atât mai aşteptată în acest an cu cât, pentru prima dată de la lansarea primei versiuni a acestui telefon în 2007, vânzările de iPhone au scăzut timp de două trimestre consecutive. Având în vedere importanţa pe care o au vânzările de smartphone în rezultatele Apple, scăderea vânzărilor de iPhone a afectat şi cifra de afaceri şi profitul, cu 15% respectiv 27%, în ultimul trimestru.

Unii analişti se aşteaptă ca Apple să profite de evenimentul de astăzi pentru a promova noi dispozitive de la Beats Electronics, o companie achiziţionată de Apple în urmă cu doi ani pentru aproximativ trei miliarde de dolari. Tot miercuri este posibil să fie prezentată şi o versiune îmbunătăţită a ceasului Apple Watch, care până la această dată reprezintă singura categorie nouă de produs lansată de Apple după tableta iPad.

Cu toate acesta, Thomas Husson, analist la Forrester, susţine că nici iPhone7 şi nici Apple Watch2 nu reprezintă noul produs revoluţionar de care Apple are nevoie, subliniaza agerpres.

De asemenea, lansarea iPhone7 coincide cu debutul unei campanii Apple împotriva unei amenzi de 13 miliarde de euro care i-a fost imputată în Europa. Directorul general de la Apple, Tim Cook, a catalogat drept "stupiditate politică absolută" decizia Comisiei Europene, care săptămâna trecută a cerut Irlandei să recupereze de la Apple suma de 13 miliarde de euro reprezentând taxele neplătite în perioada 2003-2014.