Ce anume va spune presedintele Putin „este greu de anticipat”, a adaugat Peskov pentru cotidianul Kommersant. Intrebat daca punctul de vedere al sefului statului rus va fi influentat de faptul ca i-a rugat pe sustinatorii federalizarii din estul Ucrainei sa amane consultarea populara pentru o data ulterioara, purtatorul de cuvant a precizat: „Nu a rugat, ci a recomandat”.

„In pofida autoritatii presedintelui rus, nu s-a tinut cont de indemnul lui Putin. Pe fondul actiunilor militare reale, locuitorii celor doua regiuni ucrainene s-au vazut nevoiti sa actioneze dupa propriul plan si pornind de la situatia reala”, a explicat Peskov.

In alta ordine de idei, Peskov a catalogat criticile Statelor Unite si ale Uniunii Europene la adresa Rusiei „o prostie”. „De ce Occidentul nu a putut impiedica folosirea tehnicii blindate la Slaviansk si Kramatorsk si uciderea unor oameni nevinovati? Tarile occidentale nu si-au impus puterea de influenta si nu patesc nimic, iar Rusia este vinovata de tot ce se intampla”, a comentat el.