Gina Lollobrigida, o femeie frumoasă care făcea să se întoarcă după ea multe capete în tinereţe, spune că nu şi-a imaginat niciodată că va descoperi la vârsta de 85 de ani că va deveni o femeie căsătorită fără consimţământul ei, cu un bărbat mai tânăr cu 34 de ani decât ea, relatează lepoint.fr.

Acest incident dezagreabil a început pentru actriţa italiană, supranumită "Lollo", în anul 2006, atunci când s-a logodit cu un antreprenor spaniol, Javier Rigau Rafols, şi a anunţat că se va căsători cu acesta. Pe atunci ea avea 79 de ani, el 44 de ani, iar presa internaţională era pasionată de povestea lor de iubire ieşită din tipare. Cei doi s-au întâlnit prima dată la Monte Carlo, pe când actriţa avea 57 de ani, iar iubitul ei avea 23 de ani. Diva spunea că la început totul a fost doar atracţie fizică iar dragostea a venit mai târziu.

Verificând trecutul viitorului soţ, jurnaliştii spanioli au început să îl acuze pe acesta, afirmând că Javier este în realitate homosexual şi un vânător de zestre. Actriţa italiană a renunţat în acel moment la proiectele ei matrimoniale şi a rupt logodna cu Javier Rigau Rafols. În urmă cu câteva săptămâni însă Gina Lollobrigida a descoperit că nunta ei cu Javier Rigau Rafols a avut loc în 2010 la Barcelona, în absenţa ei, pe baza unei procuri semnate de mână. "M-a făcut să semnez câteva documente în limba spaniolă, spunând că erau pentru un proces împotriva avocatului său", a declarat celebra actriţă italiană. "Astăzi, sunt sigură că a făcut acest lucru pentru a-mi moşteni averea", a adăugat ea, care s-a adresat poliţiei italiene şi a solicitat iniţierea unei anchete oficiale.

Gina Lollobrigida a renunţat în urmă cu mai mulţi ani la actorie pentru a se concentra asupra pasiunilor ei, fotografia şi sculptura. Singura căsătorie a actriţei italiene, cea cu medicul iugoslav Milko Skofic, a durat 22 de ani, iar divorţul a fost pronunţat în 1971. Lollobrigida s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deşi mulţi afirmă că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii '50 şi '60, Lollobrigida a fost numită "cea mai frumoasă femeie din lume". Printre cele mai celebre filme ale sale se numără "Solomon şi Sheba", "Pâine, dragoste şi fantezie" şi "Notre Dame din Paris".