Călătoria, care a durat 105 zile (un sfert din an), a împins limitele forței fizice și mentale și a ridicat ștacheta pentru viitoarele expediții polare. Ben și Tarka au mers cu sănii ale căror greutate de început a fost de aproximativ 200 kg fiecare și au mers în medie 17 mile  (27,3 km) pe zi la temperaturi de până la -46oC.

Ben Saunders a declarat: “Este aproape imposibil să înțelegem ce am realizat. Finalizarea expediției Terra Nova a Căpitanului Scott a fost un vis de o viață și mă simt împlinit că am ajuns acum la final. Această călătorie ne-a testat corpurile și mințile în fiecare zi”. 

“Au fost momente în care ne-am trezit în situații dificile, în frig intens, vânt și pe platouri înalte, slăbiți din cauza alimentației slabe și mai aproape de pragul de supraviețuire față de așteptările pentru această călătorie. În acele condiții, Tarka și cu mine am simțit o combinație de admirație și profund respect pentru rezistența, tenacitatea și curajul Căpitanului Scott și al echipei sale de acum un secol”.

Căpitanul Scott și echipa sa și-au pierdut viața după ce au parcurs 1.600 de mile (2.575 km) din expediția lor, iar această distanță nu a fost niciodată depășită în ultimii 100 de ani, până astăzi.

Land Rover și Intel sunt partenerii Expediției Scott și au avut un rol important în facilitarea expediției. Land Rover l-a asistat pe Ben la antrenamente în unele dintre cele mai inaccesibile locuri din Marea Britanie, Europa și Groenlanda. Intel a oferit Ultrabook-uri bazate pe cea de-a patra generație a gamei de procesoare Intel CoreTM, permițându-le lui Ben și lui Tarka să împărtășească expediția lor pe blog (www.scottexpedition.com/blog).

Intel a testat tehnologia mai multe săptămâni înainte de plecarea lui Ben și a lui Tarka prin înghețarea Ultrabook-urilor la -40C.

Falcon Scott, nepotul Căpitanului Robert Falcon Scott, și Robert Swan OBE, primul care a mers până la Polul Nord și Polul Sud, fondator al companiei 2041, sunt sponsorii expediției.

Urmăriți Expediția Scott online la:
Website (și blog) – www.scottexpedition.com/blog
YouTube – www.youtube.com/scottexpedition
Twitter – @scottexpedition
Facebook – TheScottExpedition
Intagram - scottexpedition