Centralele fotovoltaice plutitoare devin tot mai populare la nivel mondial datorită designului unic, care le oferă numeroase avantaje. In primul rand, ele eliberează teren în zonele mai populate şi reduc evaporarea apei. În plus, aerul mai rece de la suprafaţa apei ajută la reducerea riscului de atrofie a performanţelor celulelor solare, care apare ca urmare a expunerii pe termen lung la temperaturi ridicate.

Acesta este doar unul dintr-o multitudine de proiecte de energie fotovoltaică din China. În 2016, China a inaugurat o centrală fotovoltaică plutitoare cu o capacitate de 20 de Megawaţi tot în provincia Anhui. De asemenea, China se laudă că deţine cel mai mare parc fotovoltaic terestru din lume, Longyangxia Dam Solar Park, care se întinde pe o suprafaţă de 10 mile pătrate (aproape 26 de kilometri pătraţi) în provincia Qinghai.

Tranziţia la energia solară se datorează în mare parte scăderii costului tehnologiei dar şi ambiţiei Chinei de a deveni o superputere în sectorul energiilor regenerabile. În primele trei luni ale acestui an capacitatea de producţie de energie fotovoltaică din China a crescut cu 80% până la 21,4 miliarde kilowaţi oră, noteaza agerpres.