CEC Bank şi Banca Europeană de Investiţii au semnat, până în prezent, acorduri de finanţare în valoare totală de 145 de milioane de euro, pentru cofinanţarea proiectelor IMM-urilor, întreprinderilor de dimensiune medie şi administraţiilor publice locale, se arată într-un comunicat al CEC Bank.

În baza convenţiilor de finanţare încheiate cu BEI, CEC a acordat peste 200 de credite, atât pentru finanţarea capitalului de lucru, cât şi pentru realizarea unor proiecte de investiţii cu destinaţii precum construcţia sau achiziţionarea de spaţii comerciale, producţie şi/sau depozitare, achiziţionarea de echipamente industriale, modernizarea unităţilor de cazare şi turism sau producerea de energie verde.

Cel mai recent acord de finanţare semnat cu BEI prevede şi o tranşă dedicată tinerilor. Astfel, se sprijină accesul la finanţare firmelor care au angajat sau intenţionează să angajeze tineri cu vârsta până în 25 de ani, sunt deţinute/administrate de o persoană tânără, oferă training vocaţional tinerilor sau au un acord de cooperare cu instituţii de învăţământ pentru angajarea tinerilor.

'CEC Bank continuă misiunea de susţinere a IMM-urilor, agriculturii şi autorităţilor publice locale, prin dezvoltarea de produse bancare moderne şi accesibile, adaptate nevoilor actuale de finanţare ale clienţilor săi. Prin încheierea acordurilor de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, banca noastră facilitează accesul companiilor la finanţarea atât de necesară dezvoltării într-un mediu concurenţial ridicat', a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte CEC Bank, citat de agerpres.