In ultimul timp, telefoanele mobile devin tot mai mari ca dimensiune, dar japonezii de la Willcom s-au gandit sa uluiasca lumea cu un aparat minitura. Phone Sharp 2 are 70x32x10,7 si cantareste 32 de grame. Dispune de claviatura digitala, de un ecran color de 1 inch si nu are camera.

Noul gadget cu surprinde prin performante, dar isi poate gasi utilitatea. Fabricantii niponi sustin ca noul lor produs este, mai degraba, o completare pentru smartphone-uri si tablete. Spre exemplu, Phone Sharp 2 are iesire pe Internet si, ca atare, se poate naviga sau purta o corespondenta (prin SMS si pe mail). Desi, in virtutea dimensiunii reduse a dislay-ului, utilizatorii pot intampina probleme cu indeplinirea acestor operatii.

Tot din cauza dimensiunii miniaturale, telefonul are o autonomie de functionare de numai doua ore de convorbiri. In regim de stand-by insa, bateria rezista pana la 300 de ore. Phone Sharp 2 va fi lansat exclusiv in Japonia in luna decembrie a acestui an. Productia va fi limitata la 12.000 de bucati, in trei culori : alb, roz si negru.