1. Crucisatorul nuclear lansator de racheta Piotr Veliki, nava amiral a Flotei de Nord a Rusiei este cea mai mare ambarcatiune de acest gen din lume. Armamentul din dotare garanteaza distrugerea tuturor tintelor de suprafata si protecte impotriva atacurilor aeriene, sustin expertii rusi.

2. Crucisatorul lansator de rachete Moskva este nava amiral a Flotei din Marea Neagra si este destinat sa distruga navele de suprafata, in primul rand portavioanele, sa sustina trupele de desant si sa sprijine fortele terestre.

3. Submarinul polivalent cu propulsie nucleara din generatia a patra, Severodnisk. Este dotat cu rachete de croaziera si face parte din Flota rusa in Marea Neagra.

4. Crucisatorul lansator de rachete Variag este nava amiral a Flotei din Pacific si, din punct de vedere al echipamentului de lupta, este identic cu crucisatorul Moskva.

5. Distrugatorul Nastoychivy este nava amiral a Flotei rus in Marea Baltica si are rolul de a distruge tinte terestre.

6. Portavionul Admiral Kuznetsov, considerat bijuteria marinei militare, face parte din Flota de Nord a Rusiei.

7. Submarinul strategic cu propulsie nucleara K-535 Iuri Dolgoruki. Echipat cu torpile, rachete de croaziera si rachete apa-aer, el poate lansa, de asemenea, rachete balistice Bulava. Intra in componenta Flotei de Nord.

8. Distrugatorul lansator de rachete Daghestan. Echipat cu rachete de ultima generatie, el face parte din Flota in Marea Caspica.

9. Nava antisubmarin Admiral Ciabanenko figureaza printre ambarcatiunile de lupta ale Flotei de Nord.