Impozit pe barba

Aflat mereu in cautare de bani, Henric al VIII-lea a hotarat sa impoziteze barbile incepand cu 1535, masura preluata si de fiica lui, Elisabeta Tudor. Taxa urma sa fie platita de toti cei care purtau barba de cel putin doua saptamani. In Rusia, tarul Petru cel Mare a aplicat acelasi impozit la sfarsitul secolului al XVII-lea. Barbasii primeau un jeton de cupru, care sevea drept dovada ca plata a fost efectuata.

Impozit pe hornuri si ferestre

In Anglia, hornurile si ferestrele au fost impozitate incepand din 1660 si, respectiv, 1696. In replica la introducerea chimney tax, locuitorii au construit ziduri false care sa ascunda cosurile de ochi straini. Ca raspuns la window tax, multe ferestre au fost zidite sau acoperite. Acest impozit pe aer si lumina a antrenat o scadere a nivelului de igiena si a condus la dezvoltarea diferitelor afectiuni. 

Impozitul pe peruci

Tot in Marea Britanie, unde a aparut o idee geniala - sa fie impozitata pudra aromata pentru peruci. LIsta persoanelor scutite de aceasta taxa era foarte lunga si cuprindea membri ai femiliei regale si suitele acestora. Instituit in 1785, aceste impozit a declansat un proces lent, dar ireversibil, de schimbare a regulilor in moda.

Impozit pe chinezi

Folodu-se de migratia chinezilor, care participau la lucrarile de contructie a cailor ferate, canalelor si barajelor, Canada a introdus in 1885 un impozit pe chinezii aflati pe teritoriul ei. Aceasta masura a determinat o reducere a numarului de muncitori chinezi in tara si a fost aulat in 1923.

Impozit pe bronzat

In orasul german Essen, autoritatile locale au decis, in 2010, sa impuna un impozit pe "bronz": 20 de euro pentru fiecare aparat de bronzat din localitate.

Campion la inventivitate

Primaria satului german Niederzimmern vinde locuitorilor sai, pentru 50 de euro bucata, groapile formate in asfalt. Numele cumparatorilor sunt inscrise pe tablite memoriale, ingropate in pavaj alaturi de gropile acoperite. Au fost deja vandute 257 de astfel de gropi!