Pentru a  evita un eventual pericol pentru sănătatea ta, descoperă care sunt cele mai comune otrăvuri  pe care le foloseşti zilnic în bucătăria ta.

1.  ROŞIILE
Deşi leguma  în sine nu conţine otravă, tulpinele, precum şi frunzele conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid. Roşiile sălbatice au concentraţii mai ridicate de otravă. Această substanţă chimică este cunoscută ca provocând dureri stomacale, dar şi nervozitate.

2. MERELE

Fructul în sine nu conţine substanţe chimice, dar seminţele mărului conţin cianură. În niciun caz seminţele din mere nu ucid, dar cu siguranţă nu sunt recomandate. Desigur, dacă sunt administrate în cantităţi mari, ele pot duce la complicaţii.

Citeste si Un om consuma 7 kg de E-uri anual

3. CIREŞELE

Chiar dacă au un aspect extrem de apetisant, cireşele sunt toxice, ci anume sâmburii acestor fructe.   Aceştia conţin cianură de hidrogen.  Deci, dacă ai mestecat un sâmbure de cireş, acesta a produs automat acid cianhidric. Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mai mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală.

4. MIGDALELE

Migdalele sunt foarte dăunătoare  dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură. Migdalele amare trebuie să fie tratate pentru a elimina otrava. Seminţele sunt pline de cianuri şi în multe ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava din aceste seminţe.

Citeste si Care sunt E-urile periculoase din alimente

5. CARTOFII

Tulpina şi frunzele plantei sunt toxice, dar şi cartoful în sine este toxic. Cu siguranţă ai întâlnit cartofi care aveau o culoare verzuie, iar acest lucru se datorează solanină cu actiune toxică, dacă este ingerată în cantitati mari. Solanina este, din punct de vedere chimic, un glicoalcaloid si face parte din armele de aparare pe care le are planta impotriva insectelor si bolilor. Otrăvirile cu cartofi au fost rare, însă au avut loc din cauza consumării cartofilor verzi sau a ceaiului din frunze de cartofi.

Citeste mai mult pe zumi.md