Expoziţia prezintă câştigătorii concursului naţional de design de carte 2012, cât şi o selecţie de cărţi realizate pentru două proiecte partenere - "Gala Bun de Tipar" şi "Carte cu arte" - şi a fost organizată cu sprijinul Asociaţiei "Idioma", "Galeriei Posibilă" şi Asociaţiei pentru Artă "Ilfoveanu", relateaza Agerpres in pagina electronica.

Institutul Francez din Bucureşti a fost partener al celei de-a doua ediţii a proiectului "Cele mai frumoase cărţi din România" care a prezentat expoziţia şi la Târgul de carte de la Leipzig (14-17 martie), în cadrul secţiunii "Best Book Design from all over the World".

Potrivit coordonatoarei proiectului, Adina Paşca, Institutul Francez din Bucureşti a marcat în mod special la Salonul de Carte de la Paris două decenii de când România a devenit membră a Organizaţiei Mondiale a Francofoniei. România este invitată de onoare în acest an la Salonul de Carte de la Paris.

Proiectul "Cele mai frumoase cărţi din România" a fost iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură din Cluj-Napoca, în 2012, şi încurajează dezbaterea profesionistă pe tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional, a unei suite de conferinţe şi expoziţii atât în ţară, cât şi în străinătate. Prima ediţie a proiectului a beneficiat de sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.