1. Torre de la Rosaleda. Inalt de 110 de metri, turnul a fost construit in 2009, devenind cea mai inalta constructie din provincia Castilla y Leon.

2. Palatul congreselor Printesa Letizia. Imobilul a fost construit in locul fostului stadion Carlos Tartiere. Lucrarile au durat aproape opt ani, din 2003 pana in 2011 si cu costat 360 de milioane de euro. Conform planului initial, acoperisul mobil sub forma de cupola de otel trebuia sa se desfaca, dar in timpul realizarii proiectului s-a prabusit, astfel ca s-a renuntat la idee.

3. Cladirea Walden 7. Blocul de locuinte din sud-vestul Barcelonei s-a construit indelung si cu numeroase obstacole. In absenta unei finantari constante, la imobil s-a lucrat din 1973 pana in 1995. Intial, totul trebuia sa arate ca un fel de labirint in jurul unei gradini comune, dar nu au fost bani decat pentru un singur imobil.

4. Turnurile gemene Kio. Fiecare dintre cele doua cladiri gemene, inclina una spre cealalta sub un unghi de 15 grade, au o inaltime de 114 metri. Numele Kio provine de la compania care a finantat investia, Kuwait Investments Office (kio).

5. Turnul Iberdrola. Turnul cu forma triunghiulara din beton si sticla nu se potriveste deloc cu imaginea Barcelonei. Cladirea numara 41 de etaje si are o suprafata totala de 50.000 de metri patrati.

6. Hotelul Cordoba. Culoarea lui aurie i-a determinat pe spanioli sa gaseasca alta denumire pentru acest edificiu: Hotelul ruginit.

7. Complexul Forum. Completul cultural a fost construit pentru Fomurul mondial culural gazduit de Barcelona in 2004.