1. Jocul "Cartoful fierbinte" cu o bomba reala (China)

In cadrul aplicatiilor miltiare, soldatii invata ce inseamna disciplina, punctualitatea, precizia si curajul. Militarii chinezi percep aceste idealuri la cu totul alt nivel. Unul dintre exercitii include un joc denumit "moarte fierbinte", unde risca sa-si piarda viata din cauza exploziei unei bombe toti participantii.

Soldatii paseaza bomba amorsata unul de la celalalt ca in jocul cu cartoful fierbine. Ultimul militar arunca incarcatura infernala intr-o groapa, dupa care soldatii se arunca pe jos, grabindu-se sa-si acopere capul cu mainile inainte de producerea deflagratiei.

2. Impuscati in piept (Rusia)

Este unul dintre exercitiile care figureaza in fisa de pregatire a fortelor speciale ruse, unde sunt cunoscute dpret "exercitii pentru incredere". Pur si simplu, luptarii se impusca in piept unii pe ceilalti. Ideea este de a-i pregati pe militari cu ideea ca ar putea deveni tinta unui atac. Unii sunt raniti, chiar daca gloantele se infig in veste speciale.

Indiferent de rezultat, soldatul trebuie sa reuseasca sa reactioneze rapid si precis la tiruri. In plus, un "incepator" trebuie sa invete sa scoata pe oricine din zona de foc, sa isi infranga teama si stresul.

3. Sarituri pentru cercul de foc (China)

Soldatii sar prin astfel de cercuri incendiate imbracati fiind in uniforma militara si cu pusca in mana. Este una dintre cele mai infioratoare exercitii pe care trebuie sa le indeplineasca soldatii chinezi. "Un soldat trebuie sa stie trairile generate de astfel de situatii de foc".

4. Spartul caramizilor de beton cu capul (Coreea de Sud)

Deseori, pentru a ridica starea de spirit, soldatii canta cand se indreapta spre zona de lupta. In armata sud-coreeana se folosesc si alte metode: soldatii se bat unii pe altii cu bate de bambus pana se rup sau spag cu capul caramizi de beton. Este adevarat, mai marii armatei  recunosc faptul ca astfel de antrenament nu isi gasesc si aplicatie practica. De aceea, ei analizeaza cat timp pierd trupele cu exercitii inutile, practic.