Avionul de vanatoare polivalent Su-35, bombardierul purtator de rachete Tu-22M, avionul de interceptare Mig-31, bombardierul strategic Tu-95 si avionul de atac Su-25 sunt, potrivit National Interest, cele mai redutabile aparate ale aviatiei militare a Ruiei.

  • Su-35 reprezinta "cea mai periculoasa configuratiei din familia avioanelor Suhoi (cunoscut in NATO sub cod Flanker). Foarte usor de manevrat si dotat cu arme foarte puternice, Su-35 este capabil sa faca fata celor mai bune avioane occidentale, inclusiv F-22 Raptor", sustine revista americana. 
  • Bombardierul supersonic purtator de rachete Tu-22M a provacat, la momentul respectiv, "stupefactie" printre mediile militare occidentale pentru ca nimeni nu stia care este adevarata destinatie a masinii. Printre altele, Tu-22M poate crea grave probleme pentru securitatea nationala a Statelor Unite, aparatele americane de interceptare fiind mai putin rapide decat bombardierul rus.
  • Mig-31, plasat pe pozitia a treia in clasamentul stabilit de National Interest, se poate deplasa cu mare viteza si este dotat cu un radar foarte puternic. Avand o larga autonomie de zbor, el poate "vana" aparatele occidentale inclusiv in Arctica.
  • Tu-95, cod Nato Bear, este un bombardier strategic utilizat de-a lungul mai multor decenii pentru indeplinirea diverselor misiuni. Actualele Tu-95 au fost serios modernizate si indeplinesc misiuni de monitorizare a spatiilor acvatice si de "prezenta nucleara".
  • Avionul de atac Su-25, care inchide lista, ramane, pana in prezent, potrivit National Interest, o platforma de o eficacitate ideala pentru atacuri la sol.